Yrittäjä kuntoon! -tapahtuman ensimetrit
Tarinamaa on luovan kirjoittamisen ja toiminnan keskus sekä blogi. Sivustolla voi tapahtua mitä tahansa - vain mielikuvitus ja luovuus ovat rajana! Sivua ylläpitää huittislaisen Mielikuvitusmaa Oy:n yrittäjä sekä graafinen suunnittelija Marjut Peltola.
tarina, mielikuvitus, luovuus, kirjoittaminen, lapset, nuoret, lastentarvike, liike, Huittinen, lapsi, perheet, nuoret, luova, tekeminen, toiminta, valokuvaus, piirtäminen, ideointi, mielikuvitusmaa, tarinamaa
16564
post-template-default,single,single-post,postid-16564,single-format-standard,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Yrittäjä kuntoon! -tapahtuman ensimetrit

Tänään mietin, että voiko tämä olla tottakaan? Alunperin melko vaatimaton unelmani pienimuotoisesta yrittäjien ulkoilu- ja verkostoitumistapahtumasta on yhtäkkiä saanutkin astetta isommat raamit ja huomaan olevani keskellä iloisia ja hyväntuulisia ihmisiä, joilla kaikilla on sama tahtotila kuin minulla: luoda täysin erilainen ja uudenlainen, yrittäjien hyvinvointiin keskittyvä ulkoilu- ja verkostoitumistapahtuma, jossa tehdään muutakin kuin pönötetään paikallaan takapuolet penkissä.

Mistä kaikki lähti liikkeelle?

Itselläni on nyt taustalla yrittäjyyttä 6 vuotta ja kaikenlaista on tullut koettua: viimeisimpänä paha loppuunpalaminen, josta olen toipunut koko tämän vuoden 2019 (lisää taustoistani voit lukea esim. aiemmasta blogitekstistäni Yksinyrittäjän kivinen tie.). Tuosta loppuunpalamisesta kirjoittelin jossain vaiheessa Facebookin Yrittäjät-ryhmään, jossa julkaisuni sai todella paljon vastakaikua monelta muulta burnoutin kokeneelta yrittäjältä. Samalla huomasin, että joskus hetken mielijohteesta perustamani Pidä huolta itsestäsi, yrittäjä -ryhmä olikin kasvanut muutaman kymmenen henkilön ryhmästä yli 500 jäsenen ryhmäksi.

Huomasin ikäväkseni, että liian moni muukin yrittäjä on voinut tai voi tälläkin hetkellä huonosti. Koska olen luonteeltani äärimmäisen empaattinen ihminen, joka toivoo aina voivansa auttaa muita, aloin hiljaa itsekseni miettimään, voisimmeko löytää yhdessä tapoja ratkoa näitä asioita käytännössä ja yhdessä ja toisaalta jakaa samalla ajatuksia sekä kokemuksia hyvinvointiin liittyen.

Monta vuotta ajatuksissani taka-alalla elänyt toinen haaveeni yrittäjien ulkoilutapahtumasta sai alkunsa, kun päätin Facebook-ryhmässäni kysäistä, olisiko yrittäjillä kiinnostusta yhteiseen verkostoitumistapahtumaan. Ja koska vihreä valoa näytettiin ryhmäläisten toimesta, aloin pohtimaan tapahtumapaikkaa. Tarkoitus oli alunperin hyödyntää kaunista Säkylänharjua, mutta koska majoittumispuoli näytti hankalalta, lähdin tutkimaan Sastamalassa Pirkanmaalla sijaitsevaa hotelli-, kokous- ja elämyskeskus Ellivuorta. Ykkösasiana oli löytää paikka, jossa luonto on mahdollisimman lähellä ja myös majoittuminen onnistuu.

Kun olin tutustunut Ellivuoren tarjontaan Pauliina Pälän opastamana, oli asia täysin selvä: tapahtuma järjestettäisiin Ellivuoressa. Päiväkin lyötiin Pauliinan kanssa lukkoon yrittäjiltä saamani kyselyn pohjalta: 16.5.2020 yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjyydestä kiinnostuneet valtaavat paikan.

Mistä on kysymys Yrittäjä kuntoon! -tapahtumassa?

Seuraava ote on kirjoittamastani Facebook-tapahtuman kuvauksesta:

Yrittäjä kuntoon! -tapahtumassa ei kuljeta suru puserossa vaan pilke silmäkulmassa, vaikka tapahtuman teema onkin vakava: yrittäjän hyvinvointi ja jaksaminen. Suomalaisia yrittäjiä pidetään sitkeinä ja sietokykyään äärirajoille venyttävinä. Kynttilää ei kuitenkaan voi polttaa loputtomiin molemmista päistä, mutta usein tämä huomataan vasta liian myöhään, kun romahdus on jo käynnissä. Yrittäjän hyvinvointi vaikuttaa paitsi yrittäjään itseensä, myös hänen läheisiinsä sekä monin eri tavoin myös itse yrityksen toimintakykyyn.

Tarkoituksena on tarjota tapahtumassa tietoa ja apukeinoja arjessa jaksamiseen sekä ladata yrittäjän akut täyteen uutta energiaa ulkoilun, yhdessä tekemisen, verkostoitumisen, nauramisen ja viihtymisen merkeissä.

Tapahtuma rakentuu erilaisten workshoppien, luentojen, yhdessä tekemisen ja ulkoaktiviteettien sekä rennon illanvieton ja viihtymisen ympärille. 

Missä ollaan nyt?

Tänään 25.11.2019 pidimme ensimmäisen suunnittelupalaverin paikan päällä Ellivuoressa. Palaverissa mukana olivat Vammalan yrittäjien puheenjohtaja Jari Moisio (Avantium Partner), Sastamalan Yrittäjänaisten puheenjohtaja Kirsi Jokiranta (Kotileipomo K. Jokiranta) ja rahastonhoitaja Anne-Mari Finska (Peikkovuori), Erna Juuruskorpi (Valmento Oy)Sampo Satimus (Satimus Oy) Vammalan Nuorkauppakamarista sekä Ellivuoren / Vuorisportin puolesta Pauliina Pälä.

Lisäksi mukaan tapahtumaan on jo lupautunut yrittäjiä Tampereen ja Helsingin seuduilta: Maija Laurikkala-Dewes, Marjaliisa Majavesi (Avartamo), sekä Raakel Pirinen (Urbanwells).

Tunnelma oli palaverissa mitä mainioin ja ideoita sekä ajatuksia lenteli ilmassa tasaiseen tahtiin. Myös huumorilla oli sijansa ja sen määrä tulee melko varmasti kasvamaan seuraavissakin palavereissa.

Monia asioita ehdittiin parin tunnin aikana pohtimaan ja tapahtuman runkokin alkaa olemaan hyvin paketissa. Tekeminen ei kuitenkaan ole loppumassa, vaan tästä se vasta alkaa. Ja itse olen vihdoin toteuttamassa jotain, mikä tuntuu aidosti omalta ja osalta itseäni. Lisäksi olen saanut jo nyt ihan huippuporukan ympärilleni – erittäin iso kiitos heille jo tässä vaiheessa!

Tämän artikkelin kuva: Jari Moisio

No Comments

Post A Comment