Hyvää Yrittäjän päivää!
Tarinamaa on luovan kirjoittamisen ja toiminnan keskus sekä blogi. Sivustolla voi tapahtua mitä tahansa - vain mielikuvitus ja luovuus ovat rajana! Sivua ylläpitää huittislaisen Mielikuvitusmaa Oy:n yrittäjä sekä graafinen suunnittelija Marjut Peltola.
tarina, mielikuvitus, luovuus, kirjoittaminen, lapset, nuoret, lastentarvike, liike, Huittinen, lapsi, perheet, nuoret, luova, tekeminen, toiminta, valokuvaus, piirtäminen, ideointi, mielikuvitusmaa, tarinamaa
16668
post-template-default,single,single-post,postid-16668,single-format-standard,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Yrittäjän päivän daalia

Hyvää Yrittäjän päivää!

Oikein hyvää Yrittäjän päivää kaikille yrittäjille – juhlikaa ansaittua juhlapäiväänne! Varsinkin tämä vuosi on ollut monelle pienyrittäjälle erityisen haastava, joten sitäkin suuremmalla syyllä nostakaa itsellenne hattua.

Minä nostan hattua teille vielä toisenkin kerran siitä syystä, että olette yrittäjiksi lähteneet. Yrittäjyys kun ei ole helppoa ”normaaleissakaan” olosuhteissa.

Olen itse toiminut nyt 7 vuotta yrittäjänä ja helppoja vuosia ei ole tuohon aikaan oikein mahtunut; ainutlaatuisia ja hyviä hetkiä kyllä paljonkin, mutta haasteita on tullut vastaan alkumetreiltä asti paljon enemmän kuin mihin olin varautunut. Jollain lailla tämä matka on tallattu eteenpäin pienin askelin, mutta nyt olen itse ratkaisevien valintojen edessä mm. oman hyvinvointini vuoksi. Jää siis nähtäväksi, minne tie tulevaisuudessa vie.

Olen edellä mainituista syistä johtuen pohtinut paljon, mitä yrittäjältä tänä päivänä vaaditaan. Yrittäjyys vaatii muun muassa:

  • Periksiantamattomuutta ja loputonta sitkeyttä
  • Kykyä sopeutua jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin
  • Kykyä uudistua ja oppia uutta
  • Joustoa ja venymistä
  • Hillitöntä stressin- ja epävarmuuden sietokykyä
  • Taitoa organisoida ja johtaa kaikkia yritystoiminnan erilaisia osa-alueita
  • Kykyä sovittaa yhteen yrittäjyys ja muu elämä, mikä ei aina ole välttämättä ihan helppoa sekään

Tässä on jo mieletön määrä syitä, miksi onnitella jokaista yrittäjää.

Vielä muistuttaisin itse burnoutin kokeneena, että pitäkää huolta omasta jaksamisestanne. Olette yrityksienne tärkeimpiä voimavaroja – kuka pitää huolta yrityksistä, jos te väsytte?
 
Loppuunpalaminen ei iske kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaan se tapahtuu pitkän ajan kuluessa. Tästä syystä siitä toipuminenkaan ei tapahdu hetkessä – joskus se voi viedä vuosiakin. Tärkeintä on tunnistaa oireet jo heti alkumetreillä ja myöntää itselleen, että lepo ja panostaminen omaan hyvinvointiin on joskus ihan sallittua. Me yrittäjätkin olemme ihmisiä, emme koneita. Arvostakaa siis myös itseänne ja omaa hyvinvointianne.

Kirjoittajan kommentti

Minulla olisi yrittäjän hyvinvointiin liittyen paljonkin sanottavaa ja olen omista kokemuksistani kirjoitellutkin mm. blogiini.

Olen myös perustanut yrittäjille Facebookiin ryhmän nimellä Pidä huolta itsestäsi, yrittäjä, jotta tästäkin vaietusta asiasta voitaisiin puhua enemmän. Onneksi keskustelu lisääntyykin asian ympärillä koko ajan, mutta vielä tarvitaan lisää.

Iso unelmani oli myös järjestää tänä keväänä Yrittäjä kuntoon! -tapahtuma, jossa tarkoituksena oli verkostoitua, virkistäytyä ja käsitellä workshoppien sekä luentojen merkeissä yrittäjän hyvinvointiin liittyviä asioita. Toivottavasti kuitenkin tapahtuma saadaan toteutettua ensi vuonna.

No Comments

Post A Comment